Chiang Mai en omgeving

Dory bij de waterval

Dory bij de waterval

Chiang Mai blijkt binnen de grachten een erg gezellige binnenstad te hebben met heel veel tempels, toeristen, hotels en eetgelegenheden. We hadden ons voorgenomen om hier een auto te huren om even bevrijd te zijn van het reizen met openbaar vervoer. Even op ons eigen tempo door het landschap te gaan, stoppen wanneer we maar willen.
De eerste dag bezoeken we een natuurpark waar we omhoog gaan totdat we in de wolken zijn. We blijven in de auto want het regent te hard. Diezelfde regen maakt echter de iets lager gelegen waterval erg spectaculair. We slapen in Mae Chaem, een heel klein plaatsje waar we eten op de markt. s’ Avonds ontmoeten we een Nederlandse archeoloog waarmee we over een avondmarkt slenteren. De volgende dag rijden we door naar Mae Saring. Het natuurpark dat we gepland hadden onderweg te bezoeken  past helaas niet in ons budget. We komen vroeg aan en nemen wat rust om de volgende dag de lange kronkelweg door de bergen naar Mae Hong Son te rijden. Het is nu bijna tijd voor Diwali, het festival van het licht en in Hong Son is een gezellige avondmarkt. Hier verkopen ze lampions die als een soort mini heteluchtballon de lucht in worden gelaten, net zoals de boeddisten overal torentjes en stupa’s bouwen om dichter bij de hemel te komen. Wij kopen ook zo’n lampion en zo horen we er helemaal bij. We slapen in een kamertje van twee bij twee en een halve meter, met de wc beneden, maar het is maar voor een nachtje en lekker goedkoop. Dan slingeren we weer door de bergen op weg naar de Mae Lana grotten. Ook die bezoeken we niet omdat er een achterlijk hoge entree prijs wordt gevraagd. We slapen hier in een klein dorpje in de bergen in een erg gezellig guesthouse en besluiten er een tweede nacht te blijven. We maken een wandeling langs tempels, boeddha’s en stupa’s en genieten van het relaxte leven tussen de rijstvelden.

Dory voert een olifant

Dory voert een olifant

Onze laatste nacht willen we, nadat we een olifant gevoerd hebben, in de buurt van Chang Mai slapen maar er staan geen opties in de gids. Een klein bordje langs de kant van de weg wijst naar een camping met kamers en nadat we diverse malen de weg hebben gevraagd komen we eindelijk vlak voor het vallen van de avond ter plekke. De camping blijkt een duur resort in aanbouw te zijn waar bouwvakkers in dit late uur nog bezig zijn. De manager toont ons een voor ons onbetaalbare prachtige kamer met twee badkamers, een vorstelijk bed en een zithoek met TV. Uiteindelijk biedt hij de kamer aan voor slechts een achtste van de normale prijs en zo baden we voor ‘e’en nacht in luxe. De volgende dag wandelen we nog wat over het terrein dat gonst van de bouwactiviteiten want over twee maanden moet alles klaar zijn. Dan rijden we het laatste ritje terug naar Chang Mai waar we de auto weer inleveren. Als we de volgende dag daar door de stad lopen worden we verliefd op een prachtige ukelele die we dan ook maar meteen kopen.

Advertenties
Categorieën: Thailand | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: